Monday, June 4, 2012

Her wedding (Part 2)

Heyya!!
Like I've promised earlier, this is the second entry.
But this going to be just a short one. (ha, yang ni tak janji)
Basically, I just want to share my experience on my way back to  Shah Alam.But before that, I want to introduce you to someone.

Meet Mokde

She is indeed a very kind person. I know, I've just met her for only 2 days. Having said that, I know she is one great person. She let we stayed at her house. Borak-borak dengan mokde ni, she told me that she loves having guests. Ada satu kali tu, ada satu family tengah cari hotel. Malangnya semua penuh. Maklumla, cuti sekolah.. Dengan tak semena-mena, Mokde terus offer dok umah dia. See..how kind of her!


Petang tu. lepas je kenduri rumah Kak Lisa, I stayed at Mokde's house. Sementara nak tunggu naik bas pukul 10 malam. Then, guess what? Mokde bawak merempit pusing bandar Kuala Terengganu. Seriously. Pusing-pusing naik motor pergi Masjid Terapung, Pantai Batu Buruk, Dataran Shahbandar and Maydin Besar KT was our last pit stop. Hehs.

To tell ya the truth, seriau jugak naik motor dengan Mokde ni. Yela, motor Mokde ni boleh pulak buat hal masa kitorang tengah round2 tu.Payah nak start la. Tetiba slow la.Lampu motor rosak. I was terrified. Sumpah tak tipu. Memang masa naik motor tu banyak-banyak baca ayat Kursi bagai..
 ( ni la manusia, bila susah baru ingat Allah kan).
Alhamdulillah..at the end of the day, semuanya selamat. We managed to reach Mokde's house safely.

For dinner. Mokde cooked bihun goreng. I was intended not to eat (sebab kat mall tadi dah beli burger.tehehe..) Tapi nak jaga hati Mokde, makanla jugak..Bukan apa, takut perut buat hal dalam bas.
I know this may sounds funny. Naik bas 7-8 jam bukanlah menjadi kebiasaan. As far as I remembered, perjalanan jauh yang penah aku tempuh masa naik train ke Woodland, Singapore. Tu pun siap ada katil bagai. But still, aku tak boleh tido.

Masa nak pergi naik bas malam tu, I was petrified. Mau taknya. Dahla tak tengok tiket, bajet pukul 10.30 bas gerak, rupa-rupanya, tiket bas pukul 10 ok. Thanks to the ignorant side of me. Nasib mak tak terlepas bas nyah. Kalo tak memang menangis tak berlagu la..As I expected, I  couldn't really sleep in the bus. Sesampainya kat Sek 17 Shah Alam keesokan harinya, nasiblah terjumpa budak satu aras. Being the over-friendly-person did give me a lot of benefits.LoL. Mereka mengajak saya tumpang kereta ye! I was like..Yahoo!!

tHE enD..

Penat weh menulis. May Allah bless.=)

2 comments:

  1. Sorry tika call xpasan, i was so sleepy...really regret it

    ReplyDelete