Thursday, August 29, 2013

Sambutan Merdeka Raya kat sekolah den

Salam..
Well, hari ni Cikgu Tikah naik 2 kg.
Mana taknya. Makan je keje den.haha..













Meriah sambutan merdeka raya kali ni.
Alhamdulillah..=)

Friday, August 16, 2013

Balik raya

video

Dah nama pun Tikah, kalau tak amik gambo dengan video bebanyak bukanlah dia.haha..
Sebelum handphone buat hal,terdelete ke hape, baiklah diuploadkan video ni.hehe..
Korang abaikan lah tahap kesumbangan nyanyian aku ok.haha..

Dah kawen kawan baik saya!

16 Ogos 2013
My bestfriend, Wan Iliana is officially become a wife to Hadi Aiman.
I'm so happy for you dear.
May your marriage fill with lots of love and blessings from Allah.

Here some snapshots of the akad nikah ceremony

Snap snap

Love her!

Atikah and Iliana

Thursday, August 15, 2013

Aidilfitri last sebagai orang bujang

In sha Allah, Aidilfitri kali ni last aku raikan sebagai orang bujang..hehe..
Kalau belah mak di Perak, memang meriah.Ramai yang balik kampung.
Penuh rumah opah dengan mak nyah.hee
Belah abah di Kedah, kali ni aku balik memang lama. Terima kasih pada sepupu aku yang kahwin hari Isnin, terpaksala aku dengan angah balik lewat 2 hari. Mak, abah,debab dengan adik dah balik dulu hari Ahad. Kitorang pulak balik naik bas hari Selasa.hehs.

Macam biasa, kalau takde banyak gambar, bukanlah namanya Cik Tikah.haha..

Petang 29 Ramadhan 1434H.
Tahun ni, aku tekad nak pasang panjut.Nama lain untuk pelita. Jadinya, aku ajak adik-beradik, sepupu- sepapat aku tolong isi minyak, potong kayu bagai.haha..
busy nak pasang panjut


Langit Ramadhan

Rutin biasa sehari sebelum raya, masak lomang

Rumah cantik kitorang benti nak amik gamba.hehe

Mereka baru nak start main bunga api
Raya raya raya..

Perak's side
Yang ni gambo lepas semayang raya dekat masjid Layang-layang Kanan, Parit.


Rumah pertama yang aku pi beraya
 Macam biasa jugak, photoshoot di pagi raya.hehe..



Kedah's side

Sementelahan ke Kedah, aku pi la beraya rumah kawan aku kat Perlis.Yanti nama dia. Cikgu kat sekolah aku mengajar jugak.


With adam iskandar
 Sempat jugak beraya rumah shira. Ex-classmate masa kat UiTM dulu.

 Ni pulak masa nak pi Aloq Staq. Nak survey2 butik pengantin.hee..


Nak pi butik ni, tutup pulak..adess..
 Bersiap-siap nak ke kenduri kahwin ayien kat Arau.





Sunday, August 4, 2013

Ramadhan 1434H nan indah

Ramadhan kali ni memang seronok sangat..
Sambutannya di sekolah tempat aku mengajar memang penuh dengan pengisian
Budak-budak rumah pun alhamdulillah sangat-sangat best
tadarus hampir tiap hari..
Ke surau untuk terawih beramai-ramai..Oh, indahnya..=)

Teraweh di Masjid Wilayah bersama housemates=)


Sambil2 tunggu waktu berbuka, kitorang tadarus =)









Saturday, August 3, 2013

Kad Raya siapp~


Bulan puasa ni special sikit sebab pertama kali dapat kad daripada encik tunang.hehe..


Yang ni pulak, mestila daripada saya pada si dia..Nampak bebudak sangat kad nye.haha..